Feest tijdens eentonig schoolleven

Naar school gaan kan op een gegeven moment best eentonig worden. Je hebt vaste roosters. Elke maandag volg je wellicht wiskunde, dinsdag is voor talen, woendag voor je creatieve geest, donderdag is er veelal geschiedenis en vrijdag aardrijkskunde. Je zit in de klas elke dag weer. Met dezelfde mensen om je heen, dezelfde docenten voor je vakken. Er is een pauze en wellicht een uurtje vrij. Af en toe is er een feest of een evenement nodig om uit deze eentonige sleur te raken. Bovendien is een feestje af en toe niet slecht voor de hersenen. Het werkt bovendien positief voor je sociale skills. En je moet af en toe gewoon de mogelijkheid hebben om even lekker los te gaan en je klasgenoten en docenten eens op een andere manier te zien dan braaf in de les.

De welbekende prom, oftewel het schoolgala

Een van die bekende schoolevents waar menigeen naar uitkijkt is de prom. Dit is een gala die vaak het jaar afsluit voor scholieren van de middelbare school. Het is het moment dat je de mooiste kleren uit de kast mag halen en heerlijk de voetjes van de vloer mag doen in wellicht een versierde gymzaal of aula. Dit feest mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een schooljaar en daarom is het van belang om al tijdig een team te vormen die dit mooie schoolevenement gaat organiseren. De taken kunnen dan mooi verdeeld worden, zodat iedereen met een bepaalde factor aan de slag kan gaan. Er zal regelmatig een bijenkomst georganiseerd dienen te worden om alle vorderingen en to do punten door te nemen.

Waar te beginnen bij het organiseren van een school gala?

Zodra de toegewijde gala organisators zich gemeld hebben kunnen jullie als team aan de slag. Als eerste is het belangrijk een datum te claimen. Je wilt natuurlijk het liefst een datum op een toegankelijke avond, waarop het voor een ieder mogelijk zou moeten zijn te komen. Bovendien moet er natuurlijk geen schooldag na zijn, want dan kan het feest niet tot in de late uurtjes doorgaan. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van eventuele andere schoolevenementen, zodat er geen dubbele data worden geboekt. Eenmaal een datum geprikt is het zaak een duidelijk budget voor ogen te hebben waarmee je genoeg op zak hebt om een top gala te organiseren.

Speciaal bank account voor je gala

Een top gala opzetten kan je erg veel geld kosten. Probeer te zoeken naar sponsoren in de buurt die wel wat klandizie vanuit de school kunnen gebruiken en wellicht geïnteresseerd zijn om jullie gala te sponsoren in ruil voor reclame. Om al het geld voor de gala goed te kunnen beheren is het handig om een speciale rekening te openen voor dit evenement met een eigen bankkaart. Zo hebben jullie gemakkelijk toegang tot de nodige faciliteiten om een goed financieel raamwerk op te bouwen. Een handige tip is om jullie team op te splitsen in verschillende groepjes. Bijvoorbeeld eentje die de sponsoren gaat regelen en eentje die voor de promotie gaat zorgen. Daarnaast is er nog decoratie en eten om aan te denken en ga zo maar door.

De catering en de muziek

Belangrijke elementen van je prom zijn natuurlijk het eten en de muziek. Op zo een avond moet er voor iedereen genoeg te eten en te drinken zijn. En bovenal moet er gedanst worden, het is dus belangrijk dat je een aanstekelijke dj vindt. Wie weet bevindt dit talent zich wel op jullie school. Met een dj wedstrijd kom jij er wellicht achter wie op jullie school als beste de voetjes van de vloer krijgt en als prijs op het gala mag spelen. Dit betekent een kostenpost minder. Uiteraard kun je als klap op de vuurpijl nog een slotact van buitenaf regelen. Geef ook de bandjes op jullie school een kans om zich te laten horen. Wie weet oefenen zij zich het hele jaar wel helemaal plat om op het gala te mogen spelen. Daarnaast is het belangrijk om voor voldoende eten en drinken te zorgen. Wellicht is dit te sponsoren, maar je kunt ook een catering team opzetten met een groep scholieren die dol is op koken, braden en bakken. En wellicht is er nog een culinaire docent die zich aanbiedt.

Thema en decoratie

Naarmate het evenement dichterbij komt is het ook belangrijk om te denken aan het thema en de decoratie. Zodra je een thema hebt kun je de winkels af om te speuren naar passende decoratie om jullie kantine of gymzaal om te toveren tot een magische locatie voor jullie feest. Daarna volgt natuurlijk de uitnodiging naar al de leerlingen. Wie weet kun je dit op een ludieke manier onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld door middel van een toneelstukje midden op het schoolplein of in de pauze in de kantine. Daarnaast kunnen jullie nog denken aan een galalied, ticketverkoop en een gastenlijst. Vergeet uiteraard ook de fotograaf niet voor memorabele foto’s van jullie geweldige gala avond.

Onvergetelijk afstudeerfeest

Mocht dit jaar je afstuderen zijn vergeet dan ook niet je eigen onvergetelijk afstudeerfeest te plannen. Deze dag mag namelijk absoluut niet in de vergetelheid raken en mag uitbundig gevierd worden. Ook hier is het belangrijk om vroeg een datum te reserveren. Vervolgens bepaal je je budget en locatie. Dit kan in een park zijn, een huisfeest of in een buurtzaaltje. Wil je dat iedereen verkleed komt, maak er dan een thema feest en laat dit goed uitkomen in de uitnodigingen. Het hoogtepunt is natuurlijk de afstudeertaart, nadat jullie heerlijk gedineerd hebben. Vergeet ook tijdens het feest niet lekkere kleine hapjes te laten rondbrengen, door wellicht je ouders of behulpzame familie.

Foto’s ter herinnering

Een belangrijk element voor je afstudeerfeest is de aanwezigheid van een fotograaf. Het is namelijk in ieders grootste belang dat deze ultieme avond goed wordt vastgelegd, want het zal ongetwijfeld voor onvergetelijke acties zorgen. Het is immers een afstudeerfeest en daar mag losgegaan worden. Geniet bovenal van de aanwezigheid van al je familie en vrienden die samen met jou dit unieke moment in je leven vieren.