Inspirerende thema’s voor een feest of evenement

Het idee om een feest te organiseren is een ding. Om het vervolgens uit te voeren is een volgende stap. Je kunt al een heel eind komen wanneer je je eerst laat inspireren door andere feesten om zo tot een uniek thema te komen voor je feest. Hoe vind je bijvoorbeeld het perfecte thema voor een kinderverjaardagsfeest? Hoe bepaal je een thema en kleur voor je bruiloft. Of heb je altijd al een kostuumfeest willen organiseren, maar zit je om inspiratie verlegen? Onderstaand vind je tips en tricks hoe je een inspirerend thema kunt vinden voor een kinderfeestje, een bruiloft of een kostuumparty.

Hoe vind je een tof thema?

Een kinderfeest wordt extra feestelijk wanneer het gestoeld is op een vrolijk thema. Hoe bepaal je nu wat het perfecte thema is voor een kinderverjaardagsfeest? Het grote sleutelwoord is onderzoek. Onderzoek wat de interesses van het kind zijn. Heeft het een favoriet stripkarakter, een lievelingsdier of een film waar het maar niet over uitgepraat raakt? Check ook magazines en het internet voor inspiratie voor een tof thema. Het stikt van de ideeën via deze media, welke voor jou het unieke startpunt voor een onvergetelijk kinderfeest kan zijn. Zorg ook dat het thema up to date en recent is en daarmee goed tot de verbeelding van de kinderen spreekt.

Maak het thema eigen

Eenmaal een thema gevonden, hoef je deze natuurlijk niet compleet te kopiëren. Schaaf het thema bij naar de interesses van het kind, zodat het bij zijn of haar persoonlijkheid past. Uiteraard kun je ook verschillende thema’s mixen tot één thema en daarmee een uniek en nieuw feest neerzetten. Wees er zeker van dat het thema goed bij het kind past, daarmee laat je ook aan de gasten wie het kind is en wat er van hem of haar verwacht kan worden. Wees er zeker van dat het thema geschikt is voor de leeftijd van de kinderen. Kijk ook naar de verschillen in geslacht. Een prinsessenfeest zal het voor jongens natuurlijk niet zo goed doen als voor meiden, een piratenfeest is dan meer geschikt. Kortom, wees creatief en kies en combineer alom.

De keuze voor het thema en de look van je trouwerij

Kleur en thema zijn twee hele belangrijke keuzes voor je trouwerij. Het heeft namelijk invloed op de keuze van je locatie, de decoratie, het ontwerp van je uitnodiging en het kan nog veel meer aspecten van je trouwerij beïnvloeden. Maar waar te beginnen in het kiezen van je thema, welke zo bepalend voor je bruiloft zal zijn. Zorg allereerst voor genoeg inspiratiebronnen. Denk hierbij aan bruiloftstijdschriften en Pinterest, waar je de huidige trends eens goed kunt spotten. Neem je camera mee waar je ook gaat, je favoriete thema en kleurenpalet kun je bijvoorbeeld ook in de natuur vinden of tijdens een stadswandeling.

Hou rekening met de tijd van het jaar

Je kunt nog een zo gaaf zonnig thema hebben, wellicht is je bruiloft in de winter en is het totaal uit zijn context. Natuurlijk kun je de zomer ook naar de winter brengen, toch zullen bijvoorbeeld warmere kleuren beter in de winter werken en lichte kleuren in de warmte. Door hier op te letten kun je op ultieme manier natuur en kleur laten samenwerking en je bruiloft naar een hoger plan tillen. Zorg dat je niet te uitbundig door het kleurenpalet scheurt, maar het klein houdt met een paar kleuren die goed bij elkaar passen. Kijk bijvoorbeeld ook naar je locatie en welke kleuren daarin al aanwezig zijn.

Midden op de dag of in de avond?

Vind het grootste gedeelte van je bruiloft in de avond plaats of overdag? Ook dit is een belangrijk motief om de ene kleur te laten schieten en je focus op een ander thema of kleur te laten vallen. Zo past de ene jurk bijvoorbeeld perfect tijdens een dans onder de sterrenhemel, terwijl een andere jurk beter uitspringt in het vrolijke zonlicht. Denk ook aan de sfeer van je feest. Ga je meer op chique toer en kies je voor gouden en zilveren tinten of vier je het grootste gedeelte van je trouwerij buitenshuis en ga je de groen en bruine toer op. Eenmaal je kleuren en thema gekozen kan je deze in alle bruiloftselementen terug laten komen.

Hoe fix je een kostuumfeest?

Je kent het wel, een kostuumfeest. In films komt het geregeld voor. De ene keer is het een gemaskerd baal, de andere keer een Halloweenfeest. Kostuumfeesten zijn er in alle kleuren, maten en uitbundigheden te verzinnen en doet menigeen een sprongetje in de lucht maken. Het is immers het moment dat je lekker gek mag doen en heerlijk weer eens die feestwinkel in mag duiken. Maar waar te beginnen? Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wie je gasten worden. De hoogte van dit aantal bepaalt ook gelijk de grootte van je locatie, de hoeveelheid decoraties en natuurlijk de keuzes die je gaat maken voor het eten, drinken en de catering.

Zoek een passend kostuum thema

De volgende stap is om een aanstekelijk thema te verzinnen. Hoe wil je dat je gasten verkleed komen. Dit kan variëren van een letterfeest tot het eerdergenoemde Halloween feest. Je kunt er ook een hippiethema van maken of het een fout feest noemen. Zorg dat je een thema kiest, waar kleding makkelijk en goedkoop voor is te krijgen. Maak het je gasten vooral niet te ingewikkeld. Vervolgens creëer je mooie uitnodigingen die je op de post kunt doen of via de mail kunt versturen. Een fysieke uitnodiging heeft vaak net wat extra kracht en kan de gast ergens neerzetten, waardoor de blik er nog geregeld op zal vallen waardoor je feest levend in het geheugen blijft.

Het ultieme kostuumfeest

Om je kostuumfeest perfect te laten verlopen is het belangrijk dat je de juiste decoratie kiest, zodat je locatie helemaal in de sferen van het thema raakt. Hierdoor zal iedereen in zijn of haar kostuum zich er snel thuis voelen. Ook zal er genoeg te eten en te drinken voor een ieder moeten zijn. Hier kun je ook inspelen op het thema en een paar gekke voedselstunts uithalen. Alle details dragen bij voor de ultieme feeling van je thema en maken je kostuumfeest onvergetelijk.