Je ultieme vakantie evenement

Een vakantie is om van te genieten. Het leukste is wanneer je dit samen met anderen kunt doen. Door het organiseren van een tof vakantie feest kun je er van op aan dat dit hoe dan ook goed gaat komen. Vooral naar het einde van het jaar komen de kriebels voor een goed feestjes opzetten. Je bent immers hoogstwaarschijnlijk sinds de zomervakantie al weer tijden aan het werk. Wellicht zittend op kantoor of actief door het land. De kerstvakantie is voor menigeen dan ook een hoogtepunt om naar uit te kijken. En dan vooral naar die twee bekende feestperiodes: de kerstdagen en oud en nieuw. Twee ultieme redenen om een topfeest neer te zetten, zodat je al je familie en vrienden je in de buurt hebt en samen na kunnen praten over het afgelopen jaar en kunnen proosten op de goede dingen die in het nieuwe jaar staan te gebeuren.

Hoe plan je een ‘christmas party’

Allereerst staan natuurlijk de kerstdagen op de planning. Dagen die je graag met familie en naaste vrienden doorbrengt. Wanneer je besluit een feest met kerst te organiseren is het van belang dat je al tijdig een uitnodiging stuurt. Het zijn immers populaire dagen en soms plannen mensen al een jaar van te voren wat ze het volgende jaar doen. Heb voor jezelf ook goed in beeld of de meeste van je vrienden en familie bijvoorbeeld eerste of tweede kerstdag een jaarlijks terugkerende afspraak hebben. Dit is namelijk vaak het geval, zodat deze twee dagen moeilijk te reserveren. Een feest met kerst kun je dus wellicht een dag ervoor of erna plannen. Zo heb je meer kans dat iedereen die je op je feest wil hebben ook kan komen.

Vooruit plannen van locatie en catering

Probeer zo een twee maanden al goed voor jezelf op een rijtje te hebben welke datum het wordt, wie je gasten worden en waar het feest zal gaan plaatsvinden. Dat eenmaal geregeld kun je aan de slag met creatieve uitnodigingen die geen van je vrienden of familie kan weerstaan. Ook kun je alvast vooruit plannen wat het eten betreft. Afhankelijke van je budget heb je bijvoorbeeld een locatie waar het diner er bij in zit of heb je er een waar je de catering nog apart moet regelen. Ga je dit zelf doen of zet je wellicht je culinaire vrienden en familie aan het werk. Je kunt er zelfs een Bring Your Own Food party van maken. Kortom, genoeg mogelijkheden om creatief met het eten om te gaan. En het blijft immers kerst, waar vaak gedeeld wordt.

Vooruit plannen van de inhoud van de ‘christmas party’

Hoe gaat de avond van je feest eruit ziet. Wat wil je dat de gasten sowieso moeten meemaken deze avond en wat moeten ze zeker gaan eten? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij de inrichting van de avond. Ook moet je alvast de winkelstraat af gaan naar toepasselijke decoratie voor jouw feest. Het feest moet meteen aantrekkelijk genoeg zijn om je er fijn thuis te voelen. Ook moet de look zorgen voor een gezellige en feestelijke stemming. Voor het verloop van de avond kun je nog een paar verrassingspellen uit de doos toveren. Gezelligheid gegarandeerd en je kunt er nog een leuk wintintje bovenop gooien, door kleine kerstcadeautjes in te slaan die je een ieder op deze manier kan meegeven.

Een New Years Eve party

Een ander populair feest is natuurlijk met oud en nieuw. Er gaat niks boven een tof nieuwjaarsfeest om het oude jaar gedag te zeggen en het nieuwe jaar vrolijk in te luiden. Proost met je vrienden en familie op het nieuwe jaar tijdens een gezellig feest. Of het nu een intiem huisfeest is of een groots opgezet feest in een lokale kroeg. Het doel van alle nieuwjaarsfeesten komt op hetzelfde neer. Gezelligheid met je naasten onder het genot van heerlijke drankjes en hapjes en een flinke dosis aanstekelijke muziek. Ook doen spellen het goed op zo een avond en een thema maakt dat iedereen nog eens extra de kast induikt om in een spetterende stijl op het feest te verschijnen.

Waar te beginnen met het plannen van een New Years Eve party?

Het hoofdingrediënt van een tof nieuwjaarsfeest is een thema idee. Dit is namelijk gelijk ook de sleutel tot de keuze van je locatie, decoratie en eten en drinken. Wordt het een Mexicaans getint feest, dan gaat je keuze bijvoorbeeld geheid naar tequila, corona’s en desperado’s. En als eten kom je dan al snel op tortilla chips met guacamole. Kies je voor een typisch Hollands feest dan zullen de oliebollen vooral pronken op je feest en champagne en biertjes. Ook de muziekkeuze kun je weer aanpassen op je keuze net als de kleding keuze. Je mogelijkheden zijn dus oneindig om een uniek feest met oud en nieuw te verzinnen.

Locatie mogelijkheden in het kort

Ook de locatie is een belangrijke factor als sfeerbepaler voor je feest. Hou je het bijvoorbeeld thuis, dan kies je voor een intieme en knusse setting. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat het saai wordt. Integendeel, huisfeesten zijn vaak de meest uitbundige en leukste, omdat niemand je op de vingers kijkt en je veel kunt maken. Je bent immers zelf de baas over je eigen huis. Dat er aan het eind van de avond gedanst wordt in je huiskamer is dan vaak ook een feit. Je kunt er ook voor kiezen een locatie te huren, zodat je huiskamer veilig blijft. Dit is handig wanneer je van plan een grote groep uit te nodigen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen alleen het diner te hosten of er een pyama party of cocktail feest van te maken. Alles is mogelijk voor je eigen New Years Eve feest.

Decoratie en hapjes

Vervolgens is het belangrijk over de decoratie van je plek na te denken. Dit is mede sfeerbepalend. Ook de hapjes en drankjes zijn onmisbaar o het nieuwjaarsfeest. Oliebollen zijn natuurlijk traditioneel een onmisbaar item en ook de champagnefles moet natuurlijk aanwezig zijn. Verder kun je oneindig variëren met lekkere bijzondere hapjes als gevulde champignon of een spinaziedip. Voordat je het weet is het aftellen begonnen.